Međunarodna konferencija "GoodBrother 2022" (COST CA19121) 28. lipnja u Zagrebu

Ispis

U organizaciji Laboratorija za etiku digitalnih tehnologija u zdravstvu (Digit-HeaL) Hrvatskog katoličkog Sveučilišta (HKS), u Zagrebu se 28. lipnja 2022. godine održava "GoodBrother 2022", međunarodna konferencija o tehnologijama prihvatljivim za privatnost i pouzdanim za društvo. Tom prilikom bit će predstavljeno 16 recenziranih radova - proširenih sažetaka o različitim perspektivama privatnosti, povjerenja i automatizacije, s primjenom na sektore poput zdravstva, obrazovanja i sl.

 

Konferencija je organizirana u sklopu COST akcije (CA19121) "Privacy-Aware Audio- and Video-Based Applications for Active and Assisted Living", skraćenog naziva GoodBrother, koja ima za cilj osvijestiti etičke, pravne i probleme privatnosti audio i video nadziranja, te predložiti radna rješenja za potpomognuto življenje stvaranjem interdisciplinarne zajednice istraživača i industrijskih partnera iz različitih područja, potičući nova istraživanja i inovacije. Registracija na konferenciju se ne naplaćuje, a osim uživo bit će ju moguće pratiti i virtualno.

 

Laboratorij za etiku digitalnih tehnologija u zdravstvu (Digit-HeaL) je znanstveno-istraživačka jedinica Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS) koja se bavi etičkim, društvenim i pravnim implikacijama upotrebe digitalnih tehnologija (poput velikih podataka, umjetne inteligencije itd.) u području zdravstva i zdravstvene skrbi. Digit-HeaL okuplja interdisciplinarnu istraživačku grupu koja pridonosi konstruktivnoj etičkoj refleksiji i društvenoj analizi. Primarni cilj istraživačke grupe je aktivnostima doprinijeti odgovornijoj inovaciji, razvoju i implementaciji digitalnih tehnologija u domeni zdravstvene skrbi.

 

Fotografije lokacije konferencije i lokacije organizatora:

https://goodbrother.eu/wp-content/uploads/2022/01/zgrada.jpg

https://goodbrother.eu/wp-content/uploads/2022/01/HKS-venue.jpg

HDMI designed by Helix d.d.d.
payday loans